Bulut tabanlı yazılımlar ile klasik masaüstü yazılımları karşılaştıracak olursak internetin hızlanması ile bulut tabanlı yazılımlar artık çok daha fazla ön plana çıkmakta. Yıllardır kullanılan klasik masaüstü yazılımlarda erişim problemleri, ilk donanım maliyetinin yüksek olması, işletme maliyetlerinin yüksek olması gibi birçok problem bulut tabanlı yazılımlarda ortadan kalkmaktadır.
İnternete ulaşılabilen her yerden çalışan bulut tabanlı yazılımlar cihaz bağımsız her türlü cihazdan da kullanılabilmektedir. Bir çok muhasebe evrakının (fatura, irsaliye, gider pusulası, müstahsil makbuzu) Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından online hale getirilmesi ile birlikte önü daha çok açılan bulut tabanlı yazılımlar kağıt israfını da ortadan kaldırmaktadır. Kullanıcı bazında çok karşılaşılan evrak kaybolmaları ortadan kalkmakta, kullanıcıların çok yaşadığı problemlerden biri olan virüs bulaşmasına karşı da server hizmetini veren firmalar koruma hizmetini sağlamaktadır.
Masaüstü yazılımlarda oluşan versiyon farklılıkları ve yüksek güncelleme bedelleri bulut tabanlı yazılımlar da yoktur. Tüm kullanıcılar güncel sürümü kullanmaya devam etmektedir.
Gelecek yıllarda e-ticaretin daha da yaygınlaşması ile birlikte bir çok e-ticaret yazılımı kullanan firmanın da bulut tabanlı bir muhasebe yazılımı işini çok daha kolay hale getirecektir.
Günümüzde e-fatura, e-irsaliye, e-gider pusulası, e-müstahsil makbuzu, e-mutabakat, e-defter çözümlerini içeren bulut tabanlı muhasebe programları değişimin ayak izleri. Geçmiş yıllarda dünyanın en büyük telefon üreticisinin nasıl yaya kaldığını hatırlarsanız geleceğin bulut tabanlı çözümlerde olduğunu görmek hayal değil.