Ön Muhasebe Programından Beklenenler

Ön muhasebe programı işletmeler için en kolay yönetim aracıdır.

Ön muhasebe programı denilince akla stok ve cari takibi gelse de yeni nesil ön muhasebe programı kullanıcılarına çok daha fazla şeyler vadetmektedir. Özellikle stok yönetiminin barkod sistemi ile birleşmesi stok takibini çok daha kolay ve hızlı hale getirmiştir.

Genelde ön muhasebe programı teklif aşamasından başlayarak sipariş, irsaliye ve fatura olarak ilerlerken, farklı işlevlerde de kazanan ön muhasebe programları pazaryeri entegrasyonları, e-ticaret programı entegrasyonu veya genel muhasebe ile entegre çalışmak isteyen firmalar için muhasebe entegrasyonu gibi birçok ilave ile kullanıcılarına farklı deneyimler yaşatmaktadır.
E-fatura programı kullanmak yerine e-fatura sistemi ile entegre çalışan bir ön muhasebe programı kullanmak firmaların işini kolaylaştırırken, iki iş yapmasının da önüne geçer. Bazı firmalar portal ürerinde e-fatura ve e-arşiv faturaları düzenleyip bunu kendi kullandıkları ön muhasebe programına tekrar girerek işlem yapmakta bu da her seferinde kullanıcıda yorgunluk oluşturmaktadır.
E-fatura ile beraber, e-irsaliye, e-arşiv fatura ve e-müstahsili de içine alan ön muhasebe programları çok uygun kontör fiyatlarıyla kâğıt faturaya göre daha ekonomik bir kullanım sunmaktadır.

Otomatik Stok Kartı ve Cari Kartı Açma

Perakende noktaları için hızlı satış programları, Poslar ve barkodlu terazilerle entegre çalışan ön muhasebe programları stok kartlarını portalden sorgulayarak ana grup, alt grup, ürün adı, barkodu ve ürün resmi ile otomatik olarak açmakta kullanıcıya sadece fiyat belirleme işlemi kalmaktadır.
Gene cari kaydını noterler birliği şifresi ile otomatik olarak sorgulayarak cariye ait T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası girildikten sonra cari unvanı adres ve vergi dairesi bilgilerini otomatik olarak doldurarak hem hatanın önüne geçmekte hem de çok ciddi bir hız kazandırmaktadır.

E-İhracat Faturası

Ön muhasebe programları işletmelerin iş akışın yönetmelerinde cari hesap tutma ve stok yönetiminin yanında eğer istenirse dövizli cari hesap tutma, stok kartlarında seri numarası ile ürün garanti süresi takibi yapma, parti lot takibi gibi birçok hizmeti de kullanıcısına sunmaktadır.
Özellikle ihracat yapan firmalar için ürünlerin GTİP numaralarını koli en boy yükseklik ve ürün brüt ağırlığını tanımlayarak e-ihracat faturası düzenlenebilir, düzenlenen faturaların otomatik olarak GİB sistemine ve gümrük bakanlığına ileterek işlemleri çok kolay ve hızlı hale getirmektedir. İstenirse e-ihracat faturasının XML olarak indirebilirsiniz.

Bulut Tabanlı Ön Muhasebe Programı

Teknolojinin bu kadar gelişmesi ile bu alanda da geliştirilen programlar bulut alt yapısına taşınmaya başlandı. Bulut tabanlı programların özelliği nerede olursan ol sisteme bağlanıp Facebook gibi çalışmaya devam edebilme imkânı sağlıyor.
Firmaların server, printer, bilgisayar yatırımlarını minimuma indiren bulut tabanlı ön muhasebe programları güvenlik ile ilgili çalışmaları yedekleme gibi hizmetleri de kendi bünyelerinde veriyorlar.
Eski nesil birçok firmanın satış işleminden sonra kendi programları ile ilgili farklı isimler adı altında almış oldukları kira ücretleri bulut tabanlı ön muhasebe programlarına göre çok daha büyük maliyetler oluşturmakta. Programla beraber yapılan server, işletim sistemi, database ve güvenlik yazılımları da cabası.
Yani yağmurdan kaçarken ve tüm bu yatırımları yapmış olmanıza rağmen belirli bir kirada kurtulamıyorsunuz. Bulut tabanlı ön muhasebe programında ise bu yatırımları yapmadan sadece yıllık kiranızı ödeyerek sınırsız kullanım hakkını elde ediyorsunuz.
İnsanların datayı dışarı açmakla ilgili soru işaretleri yaşadıkları günümüzde zaten farklı şekillerde datamız dışarıya açılmış durumda. E-ticaret ve pazaryeri entegrasyonları veya farklı entegrasyonlarla firmalar farkında olarak veya olmayarak zaten datalarının dışarıya açmış oluyorlar.

Workgroup Ön Muhasebe Programı Kullanım Kılavuzu

Barkod Sistemi Detaylı Bilgi İçin